Schuttersspoor

Mini-stoomtreintjes

Tjoeke, tjoeke, puf, puf. Rijd mee op de mini-stoomtreintjes in Schutterspark! Over de stalen hangbrug, door de kolenmijntunnel, regelmatig op zondagmiddag bij mooi weer maak je hier een leuk ritje. Echte treinfanaten opgelet: heb je een LGB of Playmobil trein? Neem ‘m mee en laat ‘m rijden op de hoge Spoor 1 baan (wel accu of batterijen meenemen). De droom van ieder kind en treinliefhebber!

Mini-treintjes

Vanaf het stationnetje naast het Evenemententerrein in Schutterspark vertrekken de mini-stoomtreintjes. Ruik de stoom, rijd door de kolenmijntunnel en over de stalen hangbrug tussen de rododendrons en bomen van Schutterspark over de 600 meter lange spoorbaan. De vrijwilligers van Stoomgroep Limburg nemen je graag mee voor een ritje. Of laten je vol enthousiasme zien hoe een stoommachientje werkt.

Je eigen trein laten rijden

Ben jij ook een echte treinliefhebber en bezit je een Playmobil of LGB trein? Op de 60 meter lange Spoor 1 baan op paaltjes kun je jouw eigen trein laten rijden. Vergeet niet je accu of batterijen mee te nemen!

Open dagen en themaritten

Ieder jaar tijdens het laatste weekend van juni organiseert de Stoomgroep een open dag (de Stoomdagen). Kleinschalige stoom- en elektrische treinen, stoomtractors en stationaire modellen. Je kunt ze allemaal zien tijdens de tentoonstelling. Vol passie vertellen de vrijwilligers je er alles over. Meer info vind je op stoomgroeplimburg.nl Rondom de feestdagen zijn er regelmatig speciale themaritten, zoals de Sinterklaasritten, Kerstritten en Halloweenritten. Kijk wat er op de agenda staat op de facebookpagina.

Tarieven

Kijk ter plekke bij de kassa voor de actuele prijzen. Een enkele rit kost € 0,50 en voor € 4,50 heb je een 10-rittenkaart!

Openingstijden

De openingstijden zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Kijk daarom altijd eerst op de facebookpagina of de treinen rijden!

Bij goed (droog) weer regelmatig op zondagmiddag vanaf +/- 13:00 tot 16:00 uur.

Contact

Heidestraat 20 (parkeren bij P1)
6443 VZ Brunssum
info@stoomgroeplimburg.nl

Naar stoomgroeplimburg.nl

Helemaal tot rust

“De bankjes aan het water.

Kijkend naar

de rimpelingen,

kom ik helemaal tot rust.”

Moniek Daniëls