Lentetips

Schutterspark

De natuur ontwaakt en alle attracties in Schutterspark gaan weer open. Kom genieten van het voorjaarszonnetje, lammetjes en andere babydieren spotten in de kinderboerderij. Eet de eerste ijsjes van het seizoen. Zoek naar eieren met Pasen. Raak je overtollige winterkilo’s kwijt door te joggen langs de vijvers, de trap te beklimmen of een stevige lentewandeling of fietstocht te maken. Of wat dacht je van een fotoshoot in lentedecor?

Babydieren kijken

Pasgeboren geitjes, huppelende lammetjes, kom in de lente alle dierenbaby’s bewonderen op de kinderboerderij. Wie vind jij het schattigst? Loop het kabouterpad en geniet van de eerste zonnestralen op het terras of in de speeltuin.

Kinderboerderij
Fiets- of MTB tocht

Zie hoe de natuur ontwaakt in Schutterspark vanaf de fiets! Kom in beweging en raak je winterkilo’s kwijt en volg de uitdagende mountainbike trail die start vanaf Adventure Park het Plateau. Laat je verrassen door de afwisselende natuur en geniet van de zomerse heidepracht. Ook dit is Zuid-Limburg!

FietsroutesMTB routes
Eerste zonnestralen

Eindelijk weer terrasjesweer! Dus zet je zonnebril op, neem familie of vrienden mee en zoek één van de leuke terrasjes op in Schutterspark. Het ruime zonneterras bij Brasserie Schuttershüske, het panoramaterras bij het Adventurepark, het natuurterras bij het BloteVoetenPark, tussen de dieren bij de Kinderboerderij, aan het water bij de MiniHaven of likkend aan een ijsje bij de IJshut. Hier komt iedere ’terraslover’ aan zijn trekken! Of zoek een bankje op bij de vijvers, picknickbank op de picknickweide of ander zonnig plekje in Schutterspark en vier het voorjaar!

Horecagelegenheden
Pasen

Kom eieren zoeken, paasbrunchen, ontmoet de Paashaas en doe mee met één van de leuke Paasactiviteiten bij de attracties in het park! Met Pasen gaan alle attracties weer open en start het nieuwe seizoen. Daarom is er in het Paasweekend altijd extra veel te doen. Kom je ook?

Naar geplande evenementen
Joggen

De vele verharde paden door het natuurgebied maken Schutterspark een waar paradijs voor hardlopers. Dus tijd om alle winterkilo’s kwijt te raken en te werken aan je conditie. Doe een warming-up op de trap bij de vijver of fitnesstoestellen bij De IJshut en maak vervolgens een ronde (of 2) door het Schutterspark!

Attracties bezoeken

Bootje varen, op blote voeten wandelen, in boomtoppen klimmen, spelen tot de zon ondergaat, dieren aaien of meerijden in de minitreintjes. Vanaf het Paasweekend gaan alle attracties weer open. Ontdek hieronder wat je allemaal kunt doen! Wedden dat je tijd tekort komt?

Attracties Schutterspark
Lentewandeling

Slenter langs de Roode Beek, zie de eerste knopjes aan de bomen in het moerasbos, bespeur de eerste lentebloeiers, spot bijzondere dieren vanaf de vlonderbruggen en kom tot rust starende naar de rimpelingen in het vijverwater. Ontdek de sporen uit het Mijnverleden. Ga op zoek naar parels en loop de kindvriendelijke Parelroute. Of bewandel de mindervalide route. Welke Schuttersparkbewoner spot jij?

Wandelroutes
Fotoshoot in lentedecor

Het warme licht door een laagstaande zon maken de lente een perfect seizoen voor een fotoshoot. De explosie van voorjaarsbloeiers en lentebloemen, de steeds groener wordende natuur en steeds meer zonnige dagen zorgen voor een prachtig decor. Dus ga erop uit met je camera!

Dieren spotten

Hogere temperaturen, langer licht en knoppen aan de bomen. De winter is voorbij en dieren komen langzaam weer te voorschijn. Insecten, vlinders, trekvogels, je ziet ze weer verschijnen. Moeras, hangvennen, heide en bos, je vindt het allemaal in Schutterspark! Hierdoor voelen veel dieren zich hier thuis. Zoals de maar liefst 17 soorten vleermuizen, die graag wonen in de diverse pompputten. Of de alpenwatersalamander, zompsprinkhaan en vele bijzondere vlinders in de hangvennen. Ook reeën en wilde zwijnen komen regelmatig om over te steken van de Schinveldse bossen naar de Brunssummerheide. Welk dier ontdek jij?

Lekker buiten spelen

Na de wintermaanden is het extra fijn om weer met een dunne jas (of misschien wel zonder?) heerlijk te spelen en te ravotten! Speeltuin Schutterspark gaat vanaf het Paasweekeinde weer open. Of ga klimmen en klauteren op de Ravotplek, bij het terras van de MiniHaven of BloteVoetenPark of lekker struinen langs de Roode Beek. Heerlijk dat het weer lente is!

Springen over plassen

Wat is er nu leuker dan stampen in en springen over plassen in de regen? Voel je weer even helemaal kind. Trek je laarzen en regenkleding aan en ga er juist in de regen op uit! Opwarmen doe je in één van de leuke horecagelegenheden of neem thuis een warme douche. Plezier gegarandeerd! Tip: neem een zeiltje en plastic zakken mee voor in de auto.

Eerste ijsje eten

Vier de eerste zonnestralen en de oplopende temperaturen met een heerlijk ijsje! Zoals met een ambachtelijk bereid ijsje bij De IJshut (waar zelfs je trouwe viervoeter kan genieten van ijs). Of koop een ijsje bij één van de vele terrassen in Schutterspark en geniet… Heerlijk dat het weer lente is!

Horecagelegenheden
Mien leefste pleëtske

“De bankjes aan het water bij de vijvers.

Kijkend naar

de rimpelingen,

kom ik helemaal tot rust.”

Moniek Daniëls

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips