Actief

in Schutterspark

In Schutterspark kunnen buitenmensen hun hart ophalen! Hier wandel je over vlonderbruggen over hangvennen en moerasbos. Klim je in boomtoppen. Beleef je de natuur op blote voeten. Daag je jezelf uit op de mountainbike. Maar kun je ook prima fietsen. Jog je over de verharde paden in het groen. Train of ga je op zoek naar sporen op de trap. De smalle paadjes langs de Roode Beek en stukken bos nodigen uit tot lekker spelen en ravotten. Dus laarzen en oude kleren aan en spelen maar!

Parelpad lopen

Speur mee naar parels op de routepaaltjes en ontdek in 3,5 km Schutterspark. Bos, drasland, beekjes, vlonderbruggen, je loopt er allemaal langs als je deze leuke route volgt. Beantwoord de vragen op de infobordjes en leer meer over dit gebied. Een aanrader voor kinderen! Kinderwagenproof (als je de klim voorbij de natuurspeelplek overslaat).

Parelpad
Klimmen in boomtoppen

Maak de klimgeit in je los en voel de adrenaline door je lijf stromen! Via touwen, lianen, wiebelbruggen en uitdagende hindernissen klim je op 3,5 tot 7 meter hoogte van boom naar boom. Met ziplines daal je vervolgens weer af tot de helling van Schutterspark. 4 Klimroutes op verschillende niveaus, zodat kinderen vanaf 5 jaar (onder begeleiding van een volwassene) al kunnen klimmen.

Park het Plateau
Wandelen op blote voeten

Beleef de natuur tot in je tenen! Ervaar het kriebelende gras en zand, de verende aarde onder je voeten en het weldadige gevoel van een modderbad. Echte durfals nemen de hindernisbanen over de vijver of balanceren over de evenwichtsbalken. Regen betekent nog meer avontuur! Meer modder, meer bosgeur en regenplassen voelen heerlijk aan je tenen. Een beleving voor jong en oud!

BloteVoetenPark
Hardlopen

Werk aan je conditie en ga een rondje hardlopen in Schutterspark. De meeste paden zijn verhard, waardoor je echt in de natuur loopt en toch goed meters kunt maken. Tip: doe de warming-up bij de trap (nummer 5 op de plattegrond)!

Mountainbiken

Ontdek de uitdagende Roode Beek Trail die start vanaf MTB Hub AdventurePark het Plateau! Bedwing de mijnsteenberg van voormalig kolenmijn Hendrik, rijd door hoge naaldboombossen en sta oog in oog met Schotse hoogland runderen. Veel single-tracks, switchback beklimmingen en afwisselende natuurpracht en vergezichten. Zowel voor beginners als gevorderde mountainbikers.

MTB routes
Focussen

Bijlwerpen, kruisboog- of boogschieten. Behalve een dosis fysieke inspanning vragen deze stoere outdooractiviteiten vooral veel techniek en concentratie. In AdventurePark het Plateau leert een instructeur jouw de tips en tricks. Voor bijlwerpen ben je ook bij FunFactory Parkstad aan het juiste adres. En voel je je even Robin Hood!

Park het PlateauFunFactory Parkstad
Spelen

Lekker schommelen, springen en spelen. Leef je lekker uit in de grote Speeltuin, de speeltuin bij de Kinderboerderij of de gratis Ravotplek. En dat midden in een bosrijke omgeving!

Speeltuin
Paintballen

Ben jij wel in voor een adrenalinekick? Ga paintballen op het avontuurlijke outdoorterrein van FunFactory Parkstad. Strategie, tactiek, teamwork én uithoudingsvermogen, je hebt het allemaal nodig om de onderlinge strijd aan te gaan!

FunFactory Parkstad
Fietsen

Zet je voeten op de pedalen! Schutterspark verbindt de prachtige natuurgebieden Brunssummerheide en de Schinveldse bossen/Tevenerheide met elkaar. Start je fietstocht in Schutterspark en ontdek de natuurpracht. Of wat dacht je van een pauzestop?

Fietsroutes
Dieren spotten

Op avontuur in de natuur! Neem je vergrootglas, verrekijker en eventueel een jampot met luchtgaatjes in de deksel mee en ga op natuursafari! Zet de diertjes weer voorzichtig terug op de plek waar je ze gevonden hebt als je ze genoeg bekeken hebt. Lees op de ‘Natuurpagina’ welke bijzondere dieren je allemaal tegen kunt komen in Schutterspark!

Natuurpagina
Sleetje rijden of schaatsen

Is er sneeuw gevallen? Vanaf de voormalige skiberg (de berg naast de picknickweide) kun je heerlijk met een vaartje naar beneden! Heeft het gevroren? Met veel geluk is het natuurijs stevig genoeg (let op de berichtgeving) en kun je heerlijk zwieren en zwaaien op de vijvers van Schutterspark!

Regentips

Buiten is beter! Als het regent is er ook veel te doen in Schutterspark! Ga lekker stampen in regenplassen. Spot regenwormen of slakken die je juist in de regen ziet. En daarna lekker opwarmen in één van de leuke horecagelegenheden. Tip: loop het blotevoetenpad in het BloteVoetenPark, de extra modder die door de regen ontstaat maakt het lopen nog leuker!

BloteVoetenPark
Mien leefste pleëtske

“Het is heerlijk spelen bij de natuurlijke waterspeelplek onder de brug van vijver naar Schuttershüske!

Rustig, mooi en ongerept. Favo plekje van mijn zoontje, mijn hond en mijzelf.”

Maloe Janssen

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips