Attracties

Schutterspark

Klimmen in boomtoppen, de natuur tot in je tenen beleven of word een echte kapitein of machinist. Of wat dacht je van dieren aaien in de kinderboerderij, spelen tot de zon ondergaat of uitpuffen op het terras? In Schutterspark vind je plezier en vertier voor jong en oud. Welke attracties ontdek jij?

BloteVoetenPark

Beleef de natuur tot in je tenen! Ervaar het kriebelende gras en zand, de verende aarde onder je voeten en het weldadige gevoel van een modderbad. Echte durfals nemen de hindernisbanen over de vijver of balanceren over de evenwichtsbalken. Een beleving voor jong en oud! In de herfst en winter zijn er andere leuke activiteiten (open t/m de kerstvakantie).

BloteVoetenPark
Adventure Park het Plateau

Hier klim je in boomtoppen en ervaar je het heuvellandschap op een mountainbike. Of wat dacht je van handboogschieten, bijlwerpen of kruisboogschieten? Een walhalla voor echte avontuurzoekers. Na afloop deel je jouw sterke verhalen onder het genot van een Weizenbier en Fritattensoep in restaurant Almhütte of op het heerlijke terras.

Park het Plateau
Kinderboerderij

Geiten, konijnen, varkens, herten, ezels, pony’s, alpaca’s, wallaby’s, schildpadden en zelfs papegaaien, je vindt hier enorm veel dieren (teveel om op te noemen). Je mag ze aaien, voeren en bekijken. Uitgeknuffeld? Loop het kabouterpad, leer melken op een kunstgeit of verken de speeltuin op een tractor. Puf uit op het kleine terras of op één van de picknickbanken. Wedden dat je tijd tekort komt?

Kinderboerderij
MiniHaven

Ahoy kapitein! Hier ga jezelf aan het stuur op vaaravontuur. Kies je favoriete schip, dan helpt de havenmeester je aan boord en gooit de trossen los. Met hulp van je matroos bereik je altijd weer de veilige haven. Vanaf het terras met bijbehorende speelplaats genieten de beste “stuurlui aan wal” mee. En let goed op de Papa- en mamarazzi’s, dan sta je altijd goed op de foto.

MiniHaven
Schuttersspoor

Tjoeke, tjoeke, puf, puf. Rijd mee op de mini-stoomtreintjes! Over de stalen hangbrug, door de kolenmijntunnel, op zondagmiddag bij mooi weer maak je hier een leuk ritje. De droom van ieder kind en treinliefhebber!

Stoomgroep Limburg
FunFactory Parkstad

Even alle energie kwijtraken? Hier kan het! Leef je helemaal uit met paintballen, verfsmijten, slopen, graffiti, bijlwerpen of schiet met gel blaster guns! 100% fun gegarandeerd!

FunFactory Parkstad
Pompgebouwen

In de tijd van de Mijnen filterden ze hier grondwater, nu feest je hier tot de zon weer opkomt! Feesten, bruiloften, kleinschalige festivals, maar ook vlooienmarkten en exposities vinden hier plaats. Een bijzonder stukje industrieel erfgoed!

Pompgebouwen
Speeltuin

Ouderwets urenlang speelplezier! Glijbanen, klimrekken, kliederen met water en springen op de air trampoline tot je geen energie meer over hebt. Kinderen tot en met 12 jaar amuseren zich prima hier!

Speeltuin
Brasserie Schuttershüske

In 1921 gebouwd als melksalon voor de koempels en hun gezin. Anno nu geniet je hier van een heerlijk ontbijt, kopje koffie met vlaai of een lekkere lunch. The-place-to-be voor gezinnen! Vanaf het ruime terras heb je namelijk zicht op de tegenover gelegen speeltuin. Terwijl de kinderen ravotten, geniet jij van dat vers getapte biertje! In de winter warm je na een stevige winterwandeling weer helemaal op bij de gezellige haard.

Schuttershüske
De IJshut

Lekker op de picknickbank of op een kleedje in het gras genieten van goddelijk ijs, milkshakes, wafels of koffie. Vegan, lactosevrij, light, iedereen kan hier genieten van een ijsje. Zelfs je trouwe viervoeter, want hier hebben ze ook hondenijs! Welke smaak ga jij proberen?

De IJshut
Sporentrap

Volg de sporen op de trap bij de picknickweide (bij de vijver) en ontdek wie ze achtergelaten heeft! En waarom vind je deze sporen terug in Schutterspark? Om dit te weten te komen scan je de QR-code aan het einde van ieder spoor.

Pompenhuuske

In de Mijntijd stonden hier pompen die het water van de vijver naar de kolenwasserij van de Staatsmijn pompten. Nu zie je hier van alles over de geschiedenis en de flora en fauna in Schutterspark.

Pompenhuuske
Bijenstal De Blije Bij

In dit historische huisje uit 1930 vind je nu een heuse bijenstal. Imkerij De Blije Bij verzorgt hier praktijklessen voor beginnende imkers. De honing is op diverse plekken te koop in Schutterspark of via de website. Tip: neem een kijkje tijdens de landelijke imkerdag en ontdek alles over de bijenvolkeren die hier wonen.

De Blije Bij
Ravotplek

Geen schommels en tuimelrekken, maar lekker ravotten in het bos met ‘natuurlijke’ speelmaterialen. Glij, klim en klauter en beleef met een beetje fantasie je eigen avontuur in en met de natuur!

Mien leefste pleëtske

“Het is heerlijk spelen bij de natuurlijke waterspeelplek onder de brug van vijver naar Schuttershüske!

Rustig, mooi en ongerept. Favo plekje van mijn zoontje, mijn hond en mijzelf.”

Maloe Janssen

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips