Wintertips

Schutterspark

Een winterwandeling maken is extra leuk nu, want je spot makkelijk een Schuttersparkbewoner. Doordat de bomen kaal zijn en veel attracties dicht zijn, laten zij zich meer zien. Slee van de berg af en met een beetje geluk zijn de vijvers bevroren en kun je schaatsen! Warm op met warme chocolademelk bij één van de horecalocaties. Geniet van de kerstversiering en verlichting, ga sterrenkijken of doe mee aan één van de speciaal georganiseerde winteractiviteiten. Kijk in de Parkagenda wat er allemaal te doen is!

Winterwandeling

Snuif de frisse winterlucht op, loop over de verharde paden of durf jij over de bevroren vlonderpaden? Geniet van de rust en verstilde natuur in Schutterspark. Spot een dier. Ontdek de sporen uit het Mijnverleden. Ga op zoek naar parels en loop de Parelroute, zeer geschikt voor kinderen. Juist in de winter na al dat binnen zitten is wandelen heerlijk.

Wandelroutes
Wintervacht aaien

Hoe dik is de wintervacht van een geit? Ook in de winter kun je op de kinderboerderij dieren bekijken en aaien. Neem een kijkje in de warme stal of trotseer net als de dieren de winterkou. Op een mooie dag kun je nog even lekker buiten spelen in de speeltuin. Let wel even op de speciale winteropeningstijden!

Kinderboerderij
Winterklimmen

Ga op winteravontuur want ook in de winter kun lekker klimmen. Door de kale bomen kun je extra ver kijken. En bij schemering gaan de lichtjes aan en klim je door prachtig verlichte boomtoppen. Na afloop warm je gezellig op in Oostenrijkse sferen in de Almhütte. Da’s pas echt een wintergevoel!

Adventurepark het Plateau
Spoorzoeken

Een glijspoor in de modder, pootafdrukken in de sneeuw, een braakbal die achterbleef, holletjes, uitwerpselen, weet jij van wie ze zijn? In de winter ontdek je nog beter de sporen die dieren achterlaten. Dus ga erop uit en neem je vergrootglas mee. Wil je meteen ontdekken van wie de sporen zijn? Download het dierensporenoverzicht van Natuurmonumenten of de gratis spoorzoeker app en krijg gelijk het antwoord!

Sleetje rijden

Duim voor sneeuw! Vanaf de berg naast de picknickweide (de vroegere ski-helling) is het namelijk heerlijk sleeën naar beneden! Dus kom met je slee naar Schutterspark zodra er een wit laagje ligt. Sneeuwpret verzekerd! En opwarmen doe je natuurlijk in één van de gezellige horecagelegenheden in Schutterspark.

Fiets- of MTB tocht

Echte fietsliefhebbers laten zich niet tegenhouden door de winter! Blijf lekker in beweging en ontdek in alle rust de bijzondere natuur in Schutterspark vanaf de fiets! Of volg de uitdagende mountainbike trail die start vanaf Adventure Park het Plateau. Laat je verrassen door de afwisselende natuur en geniet van de stilte. Ook dit is Zuid-Limburg!

FietsroutesMTB routes
Schaatsen

Met een beetje geluk dalen de temperaturen ver onder nul en vriest het hard genoeg om te kunnen schaatsen op natuurijs op de vijvers van Schutterspark. Dus haal je schaatsen uit het vet, kleed je warm aan en geniet (mits het ijs natuurlijk dik genoeg is). Na afloop warm je lekker op bij één van de leuke horecagelegenheden. Leuk weetje: je schaatst hier letterlijk op een stukje mijngeschiedenis. Deze vijvers waren namelijk bezinkingsvijvers (slikvijvers), waarin de Staatsmijn Hendrik water loosde van de kolenwasserij.

Lichtjes spotten

Veel horecalocaties in Schutterspark zijn extra mooi verlicht met allemaal leuke lampjes. Of loop één van de leuke tochten die men organiseert. Wat dacht je van de Reflectortocht in het BloteVoetenPark waar je speurt naar reflectoren in het bos of een fakkeltocht vanuit AdventurePark het Plateau? Kijk op de Parkagenda voor meer informatie.

Parkagenda
Mien leefste pleëtske

“De bankjes aan het water bij de vijvers.

Kijkend naar de rimpelingen,

kom ik helemaal tot rust.

Moniek Daniëls

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips