Herfsttips

Schutterspark

Maak een stevige herfstwandeling of fietstocht en warm daarna op in één van de horecalocaties. Raap kastanjes, zoek paddenstoelen en verzamel de mooiste herfstbladeren. Laat je overweldigen door de herfstkleuren en snuif herfstgeuren op. Stamp in de regenplassen, spot vleermuizen in de schemering en zie de eekhoorntjes druk in de weer. Halloween wordt groots gevierd in Schutterspark, dus houd de parkagenda in de gaten (als je durft tenminste)!

Halloween

Kom griezelen in Schutterspark! Rondom 31 oktober zijn er diverse Halloweenactiviteiten. Van Halloween spooktrein over het Schuttersspoor, Halloween knutselactiviteiten, Halloweensferen in de Kinderboerderij tot een Halloweentocht door het BloteVoetenParkbos. Kijk in de Parkagenda wat er precies op de planning staat en griezel mee!

Naar Parkagenda
Paddenstoelen zoeken

Ga op ontdekkingstocht en spot de mooiste paddenstoelen. Het Schutterspark staat er vol mee in de herfst! Tip: neem een klein spiegeltje mee, zodat je ze ook van de onderkant kunt bekijken. Nog meer paddenstoelen zien? Speciaal voor peuters en kleuters organiseert BloteVoetenPark iedere herfst een Paddenstoelentocht. Hoeveel paddenstoelen spot jij?

Fiets- of MTB tocht

Ontdek de herfstpracht in Schutterspark vanaf de fiets! Of volg de uitdagende mountainbike trail die start vanaf Adventure Park het Plateau. Laat je verrassen door de afwisselende natuur en geniet van de herfstkleuren. Ook dit is Zuid-Limburg!

Fietsroutes
Herfstwandeling

Slenter langs de Roode Beek, bewonder de herfstkleuren in het moerasbos, spot bijzondere dieren vanaf de vlonderbruggen en kom tot rust starende naar de rimpelingen in het vijverwater. Ontdek de sporen uit het Mijnverleden. Ga op zoek naar parels en loop de kindvriendelijke Parelroute. Of bewandel de mindervalide route. Welke Schuttersparkbewoner spot jij?

Wandelroutes
Fotoshoot in herfstlicht

Houd jij van foto’s maken? De herfst is hier de ideale periode voor! Het licht is minder hard, volle en warme kleuren domineren het bos en de zon die doorbreekt in de mist levert vaak sprookjesachtige taferelen op. Bos, moeras, heide, hangvennen, vijvers, beekjes en vergezichten, je vindt het allemaal in Schutterspark. Dus ga op pad en neem je camera mee. Welke mooie plaatjes ga jij schieten?

Dieren aaien

Ook in de herfst is de Kinderboerderij iedere dag open. Je kunt dus naar hartenlust dieren kijken, aaien en voeren. Zie hoe de dieren zich klaarmaken voor de winter. Met zoveel dieren in de rui, vind je misschien nog wel een mooie veer! Als het droog is kun je nog heerlijk spelen in de speeltuin. Of loop het kabouterpad!

Naar kinderboerderij
Klimmen over herfsttakken

Geniet van grote hoogte van de prachtige herfstkleuren en ga klimmen in AdventurePark het Plateau. Zodra de blaadjes beginnen te vallen, heb je nog een beter uitzicht over Schutterspark. Koud of regen? Trek kleding in laagjes aan en zorg voor een waterdichte jas. Het leuke is dat je de bosgeur nog beter opsnuift. En na afloop warm je lekker op met een kop warme chocolademelk in de Almhütte.

Naar klimbos
Ritje maken in mini-treintjes

Tjoeke, tjoeke, puf, puf. Op droge zondagmiddagen kun je nog regelmatig een leuk ritje maken over het Schuttersspoor. Laat je meevoeren over de stalen hangbrug of door de kolenmijntunnel. Echte treinfanaten opgelet: heb je een LGB of Playmobil trein? Neem ‘m mee en laat ‘m rijden op de hoge Spoor 1 baan (wel accu of batterijen meenemen). De droom van ieder kind en treinliefhebber!

Naar Schuttersspoor
Regenplassen stampen

Waterplassen en stapels herfstbladeren. Trek je regenlaarzen aan en ga lekker stampen in de plassen. Geniet van de opspattende druppels, de glinstering in het water, de verschillende tinten herfstbladeren en de heerlijk zoete geur van deze herfstbladeren. Wie kan de meeste en hoogste spetters maken?

Herfstknutselen

Ga op zoek naar herfstschatten en verzamel de mooiste knutselmaterialen gewoon in de natuur. Zoek naar mooi gekleurde blaadjes en takjes, raap kastanjes of verzamel dennenappels of andere leuke dingen. Met wat lijm en papier knutsel je hier de mooiste creaties mee en haal je de herfst in huis. Dat maakt wandelen nog leuker!

Opwarmen in horeca

Regen, zonneschijn, mist en wind. In de herfst kan het weer alle kanten op. Maar dat houd jou toch niet tegen? Na afloop van jouw avontuur warm je gezellig op in één van de gezellige horecagelegenheden in Schutterspark. Of geniet je nog even van die laatste zonnestralen op één van de leuke terrassen. En geniet je nog een beetje extra!

Naar horeca
Dieren spotten

Veel dieren zijn druk in de weer om zich voor te bereiden op de winter. Door de vallende blaadjes en de kaal wordende bomen, is het nog makkelijker om een Schutterspark bewoner te spotten. Bunkerende lieveheersbeestjes en eekhoorntjes die af en aan rennen om hun wintervoorraad te verzamelen. Doordat het eerder donker word, spot je makkelijk één van de maar liefst 17 soorten vleermuizen, die graag wonen in de diverse pompputten. Zij vliegen nog hun laatste rondes voor zij aan hun winterslaap beginnen. Of spot reeën en wilde zwijnen die regelmatig komen om over te steken van de Schinveldse bossen naar de Brunssummerheide. Welk dier ontdek jij?

Mien leefste pleëtske

“Vanaf de picknickbank heb je prachtig uitzicht over de hangvennen.

Ook een prima plek om naar de ondergaande zon te kijken.”

Jos Truijen

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips