Zomertips

Schutterspark

Zomerse picknicks en wandel- en fietstochten. Schutterspark bruist van de activiteiten in de zomer. Plezier en vertier voor jong en oud, want alle attracties zijn open. Bezoek de kleinschalige festivals, struin langs de kraampjes op de vlooienmarkt. Geniet van de vakantie, zoek verkoeling in het bos, doe yoga op het gras, relax op één van de terrassen in het park en geniet van een verkoelend ijsje.

Zomerse picknick

Neem je picknickmand mee en strijk neer op het gras of ga gezellig zitten aan één van de picknicktafels op de picknickweide. Ook op andere plekjes in het park kun je picknicken, zoals bij het uitzichtpunt op de hangvennen (zie tip van Jos), bij de kinderboerderij (met entreekaartje) of spot je eigen plek. Vergeet niet je afval mee te nemen en op te ruimen!

Badmintonnen in Schutterspark
Outdoor sporten

Badmintonnen of frisbeeën op de picknickweide, joggen langs de vijver, je conditie op peil houden door de trap op en af te rennen. Maak gebruik van de buiten fitnesstoestellen bij De IJshut. Of zoek een rustig plekje op voor buitenyoga. Schutterspark leent zich prima voor buitensporten!

Fiets- of MTB tocht

Ontdek de bijzondere natuur van Schutterspark vanaf de fiets! Of volg de uitdagende mountainbike trail die start vanaf AdventurePark het Plateau. Laat je verrassen door de afwisselende natuur en geniet van de zomerse heidepracht. Ook dit is Zuid-Limburg!

FietsroutesMTB routes
Rommelmarkt struinen

Vlooienmarkten, Keverdagen, een kleinschalig festival of georganiseerde wandeltochten. In de zomer is er op het evenemententerrein van Schutterspark regelmatig iets te doen. Check hieronder wat er deze zomer op het programma staat!

Naar parkagenda
Terrasje pikken

Strijk neer op één van de gezellige terrassen in het Schutterspark! Van natuurterras in het BloteVoetenPark, zonneterras met uitzicht over het park in Adventurepark Het Plateau, vijverterras bij de Minihaven, kinderboerderijterras, ijsterras bij de IJshut tot brasserieterras met zicht op de speeltuin bij Schuttershüske. Iedere terraslover komt hier aan zijn trekken! Op de plattegrond herken je de terrasjes aan de koffiemok.

Alle attracties bezoeken

Bootje varen, op blote voeten wandelen, in boomtoppen klimmen, spelen tot de zon ondergaat, dieren aaien of meerijden in de mini-stoomtreintjes. In de zomer zijn alle attracties open. Tijdens de zomervakantie vrijwel dagelijks. Ontdek hieronder wat je allemaal kunt doen! Wedden dat je tijd tekort komt?

Attracties Schutterspark
Zomerwandeling

Slenter langs de Roode Beek, zoek verkoeling in het moerasbos, spot bijzondere dieren vanaf de vlonderbruggen en kom tot rust starende naar de rimpelingen in het vijverwater. Ontdek de sporen uit het Mijnverleden. Ga op zoek naar parels en loop de kindvriendelijke Parelroute. Of bewandel de mindervalide route. Welke Schuttersparkbewoner spot jij?

Wandelroutes
Vissen

Neem je hengel en je visspullen mee en geniet van de rust aan de oevers van de vijver van Schutterspark. Dagvisvergunningen regel je via Hengelsportvereniging Brunssum. Gooi je hengel uit, geniet van de frisse buitenlucht, rondzoemende insecten en relax.

Regel een visvergunning
IJs eten

Bij de zomer hoort natuurlijk ook ijsjes eten! Wat dacht je van een ambachtelijk bereid ijsje bij De IJshut (waar zelfs je trouwe viervoeter kan genieten van ijs)? Of koop een ijsje bij één van de vele terrassen in Schutterspark en geniet… Zo lekker kan de zomer zijn!

Zon zien ondergaan

Ken je die warme zomeravonden? Ga erop uit en geniet van het avondlicht. Zoek een mooi plekje in het Schutterspark (bijvoorbeeld het uitzichtspunt bij de hangvennen), neem je camera mee en geniet van het prachtige schouwspel van een zonsondergang.

Bloeiende heide spotten

Geniet van de paarse pracht in augustus. Vanuit Schutterspark loop je namelijk in mum van tijd naar de Brunssummerheide waar met een beetje geluk ’s zomers de heide bloeit. Een genot voor het oog en zeker iets dat je niet moet overslaan!

Dieren spotten

Moeras, hangvennen, heide en bos, je vindt het allemaal in Schutterspark! Hierdoor voelen veel dieren zich hier thuis. Zoals de maar liefst 17 soorten vleermuizen, die graag wonen in de diverse pompputten. Of de alpenwatersalamander, zompsprinkhaan en vele bijzondere vlinders in de hangvennen. Ook reeën en wilde zwijnen komen regelmatig om over te steken van de Schinveldse bossen naar de Brunssummerheide. Welk dier ontdek jij?

Mien leefste pleëtske

“Het is heerlijk spelen bij de natuurlijke waterspeelplek onder de brug van vijver naar Schuttershüske!

Rustig, mooi en ongerept. Favo plekje van mijn zoontje, mijn hond en mijzelf.”

Maloe Janssen

Blogs en
ontdektips

Alle tips en blogs over Schutterspark in Brunssum op een rijtje.

Bekijk de tips