AdventurePark

Het Plateau

Hier klim je in boomtoppen en ervaar je de Zuid-Limburgse trails van Parkstad en Beekdaelen op een mountainbike. Of wat dacht je van handboogschieten, bijlwerpen of kruisboogschieten? Een walhalla voor echte avontuurzoekers. Geniet van de zon en uitzicht op de vijvers vanaf het zonneterras. Of deel jouw sterke verhalen onder het genot van een Weizenbier en Fritattensoep in restaurant Almhütte.

Klimmen

Zo’n 100 meter vanaf Parkeerplaats 3 ligt AdventurePark het Plateau. Hier klim je via touwen, lianen, wiebelbruggen en originele hindernissen van boomtop naar boomtop. Er zijn 4 klimroutes die verschillen in moeilijkheidsgraad, zodat kinderen vanaf 5 jaar (onder begeleiding van een volwassene) al kunnen klimmen. Nieuwsgierig naar het klimbos, maar durf je zelf niet te klimmen? Voor niet-klimmers is het bos gratis toegankelijk.

Boogschieten, kruisboogschieten en bijlwerpen

Ontdek de Robin Hood in jezelf! Onder begeleiding van een instructeur leer je de basistechnieken en ga je vervolgens zelf aan de slag. Een stoere activiteit die vooral veel doelgerichtheid vraagt!

MTB trailhub

Mountainbikeliefhebbers opgelet! Eén van de creatiefste MTB routes van Limburg, de Roode Beek Route, start vanaf Adventure Park het Plateau. Niet zo gek dus dat je hier mountainbikes kunt huren, maar ook gebruik kunt maken van bike-wash, reparatiegereedschap, EHBO en na afloop lekker kunt bijkomen op het terras. Voor beginners: je kunt zelfs een MTB instructeur inhuren die met je meegaat! Ga jij de uitdaging aan?

Almhütte en zonneterras

Waan je even in Oostenrijkse sferen in restaurant Almhütte. Hier geniet je van heerlijke huisgemaakte soep, een kop koffie met gebak, de allerlekkerste (speciaal)bieren en andere koude en warme gerechten. Vanaf het zonneterras heb je prachtig uitzicht op de vijvers van Schutterspark.

Ook voor groepsuitjes en feesten

Een lunch meeting, diner, borrel of actief teamuitje midden in de natuur? Bekijk het enorme scala aan mogelijkheden op parkhetplateau.nl

Evenementen

Er zijn regelmatig leuke extra evenementen in het park. Bekijk de facebookpagina om te zien wat er op de planning staat.

Tarieven

Voor prijzen en tickets kijk op parkhetplateau.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren per seizoen. Check daarom altijd parkhetplateau.nl

Tijdens schoolvakanties open van 10:00 tot 18:00 uur.

Contact

Ganzepool 17 (parkeren bij P3)
6443 WZ Brunssum
+31 (0)45 208 4882
info@parkhetplateau.nl

Naar parkhetplateau.nl

Helemaal tot rust

“De bankjes aan het water.

Kijkend naar

de rimpelingen,

kom ik helemaal tot rust.”

Moniek Daniëls